„Odlučni smo i spremni! Samobor je grad čvrstih temelja koje smo gradili posljednjih 12 godina. Sad je vrijeme za nadogradnju, imamo viziju i znamo kako!“, istaknuo je zajednički kandidat HSS-a i SDP-a za gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec.

U subotu, 20. veljače 2021. u Galeriji Prica svečano je potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore samoborskog HSS-a i SDP-a. Riječ je o listi za Gradsko vijeće, ali i o zajedničkim kandidatima za gradonačelnika (Željko Stanec - HSS) te zamjenicu gradonačelnika (Sanja Horvat Iveković - SDP).

Nakon što su predsjednici gradskih organizacija HSS-a i SDP-a, Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković potpisali Sporazum o suradnji i zajedničkom izlasku na lokalne izbore, Željko Stanec izložio je program na kojem će kao gradonačelnik raditi.

Samobor moramo kvalitetnije povezati s drugim gradovima u okruženju. Na prvom mjestu tu je rješavanje problematike javnog gradskog prijevoza koji će za korisnike biti besplatan! Most prema Zaprešiću i nastavak projekta povezivanja Samobora i Zagreba željeznicom ključni su prioriteti za koje ćemo se zalagati.“, naglasio je Stanec.

Željko Stanec dodao je kako će među ključnim projektima biti izgradnja sportsko – rekreacijskog centra na Vugrinščaku koji će uključiti Stari grad i bazen u još bolju turističku ponudu. Ta će se ponuda obogatiti uređenjem glavnog gradskog Trga i Perkovčeve ulice. U svom obraćanju medijima Stanec je napravio svojevrsni presedan te se medijima predstavio potpuno otvoreno. Prvo je naveo svoje manjkavosti, a nakon toga ukratko opisao svoj životni put stavivši naglasak na 18 godina iskustva u poduzetničkom svijetu, završavanje specijalističkog diplomskog studija i 12 godina iskustva obavljanja dužnosti zamjenika gradonačelnika Samobora.

Zajednički program podržava i samoborski SDP te njihova kandidatkinja za zamjenicu Grada Samobora Sanja Horvat Iveković.

Ulagali smo puno u obrazovanje, predškolski odgoj i socijalno osjetljive programe. Želimo i možemo napraviti i više! Projekti za školu u vojarni već su u pripremi, osim toga novu će dvoranu napokon dobiti djeca u Bregani, a osim u Pavučnjaku, radit ćemo na povećanju vrtićkih kapaciteta i u samom gradu.“, odlučna je Sanja Horvat Iveković.

Podrška je stigla i sa županijske razine, predsjednica HSS-ove županijske organizacije Martina Glasnović Horvat i predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji Mihael Zmajlović složni su kako je Samobor primjer drugim gradovima.

Na primjeru Samobora vidimo kako i Zagrebačka županija može bolje. Samobor je grad koji dobro stoji, najviše zahvaljujući bogatoj tradiciji, ali i dobroj vlasti koja vodi Grad već u trećem mandatu. Siguran sam kako će samoborski SDP i HSS i na izborima pred nama potvrditi povjerenje građana i kako ćemo zajednički raditi na boljitku za sve žitelje naše Županije.“,  riječi su kojima je podršku iskazao Mihael Zmajlović.

U pobjedu je siguran i aktualni gradonačelnik Grada Samobora i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak.

Željko Stanec najbolji je kandidat za gradonačelnika Grada Samobora. Usudio bih se reći – jedini kandidat koji je spreman voditi grad u narednom periodu. Željko je radnik, čvrst i ispravan u donošenju odluka. Dokazao se u teškim uvjetima, iza sebe ima rezultate, ali i energiju i viziju. Uz podršku naših koalicijskih partnera i buduće zamjenice Sanje Horvat Iveković, siguran sam kako će Samobor učiniti još boljim, najboljim!“, zaključio je Beljak.

 
 

Objavljeno: 20. 02. 2021.

 
  Vijesti - Sve