Otkrivena spomen ploča našem suborcu Slavku Vojaku u Cerju - HSS - Samobor
02. 06. 2019.

Članovi „Hrvatskog sokola“ su u subotu 1. lipnja 2019. prisustvovali svečanosti otkrivanja spomen ploče poginulom suborcu Slavku Vojaku na trgu u mjestu Cerje.

Zahvaljujući donaciji Grada Samobora postavljena je spomen ploča, a izrađena je u Klesarstvu Jerbić. Svečanost je započela intoniranjem državne himne. Skup je prigodnim riječima pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Cerje Radovan Naglić.

Zahvalio se Gradu Samoboru koji je podržao njihovu inicijativu za realizacijom ove spomen ploče. Prisutnima se obratio predsjednik udruge Rudolf Jedvaj, tada zapovjednik satnije 2. bojne, prisjećajući se teških trenutaka stradavanja Slavka Vojaka 11. prosinca 1991. u Gornjoj Subockoj na novljanskoj bojišnici. Svečanost je uveličao i prigodnim govorom prisutnima se obratio zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, pripadnik 151. samoborske brigade.

Skup je također pozdravio i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, zahvalivši svima koji su pomogli da se realizira ovaj projekt izgradnje spomen ploče. Fra Marin Grbešić blagoslovio je spomen ploču i predvodio molitvu za Slavka Vojaka.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i članovi Samoborske garde. Kod spomen ploče položeni su vijenci i zapaljene su svijeće. Prigodne recitacije izrekli su Zoran Perović iz Matice Hrvatske i profesor iz osnovne škole Rude.

Objavljeno: 02. 06. 2019.

 

Galerija fotografija

 
 
  Vijesti - Sve