Ispunjavajući misiju i ciljeve „Hrvatskog srca“ žene okupljene u gradskoj organizaciji grada Samobora pružile su potporu javno-zdravstvenoj i humanitarnoj kampanji Dani narcisa.

Prve proljetne subote, 23. ožujka 2019. na dvije lokacije na području grada – na glavnom samoborskom trgu i kod trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator) po simboličnim su cijenama prodavale narcise, cvijet koji simbolizira nadu i novi početak i već tradicionalno obilježava ovaj dan.

Prihod od prodaje namijenjen je Udruzi edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u čijoj se organizaciji akcija provodila, a ima za cilj ojačati svijest o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te pružiti potporu svim oboljelim ženama. Također, obilježavanjem ovog dana potiče se na razmišljanje i odlazak na preventivni pregled i općenito na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svakog čovjeka.

S ponosom ističemo da su se Samoborci kupovinom narcisa uključili u ovu akciju i pružili podršku oboljelim ženama jer je ovaj dan posvećen upravo njima i njihovoj hrabroj borbi, na čemu od srca zahvaljujemo.

Objavljeno: 24. 03. 2019.

 
  Vijesti - Sve