U uzvratni posjet hrvatskim braniteljima HSS-a Samobor 1. ožujka došli su članovi „Hrvatskog sokola“ iz Novske. Domaćini su ih upoznali sa brojnim mogućnostima koje pruža novi prostor u bivšoj vojarni koji su samoborski branitelji dobili na korištenje od grada. Grad Samobor uložio je znatna sredstva u adaptaciju prostora čime su stvoreni dobri uvjeti za rad. Nakon obilaska bivše samoborske vojarne odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u Parku Domovinske zahvalnosti.

U Gradskoj vijećnici goste je pozdravio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, a u daljnjim razgovorima izmijenili su iskustva lokalne zajednice posebno oko tematike komunalne infrastrukture i izvedbe Tehnoloških parkova koje uz podršku sredstava Europske unije oba grada razvijaju.

Iskustva Grada Novske iznio je zamjenik gradonačelnika Novske, ujedno i predsjednik HSS-a Novska Siniša Kesić koji je iskazao interes za međusobnu suradnju.

Na tragu zajedničke suradnje u narednom periodu, razgovori su vođeni u prostorijama HSS-a u Zagorskoj ulici gdje su se međusobno dogovarali o mogućnostima. Predsjednik županijskog Hrvatskog sokola Sisačko-moslavačke županije Anđelko Jugović očekuje da realiziramo dogovorene projekte u Novskoj u što skorije vrijeme. U razgovorima je učestvovao i Hrvoje Frankić, predsjednik saveza asocijacije „Hrvatski sokol“, kao i njegov zamjenik Francek Tonković iz Petrinje. Zajedničko druženje potrajalo je do večernjih sati u programu „Samoborskog fašnika“ koji im je bio posebno interesantan.

U Samoboru 1. ožujka 2019.

Adolf Paar

Objavljeno: 04. 03. 2019.

 

Galerija fotografija

 
 
  Vijesti - Sve