Organizaciju žena HSS-a “Hrvatsko srce” početkom 20. stoljeća osnovala je Marija Radić, supruga osnivača HSS-a Stjepana Radića. Tijekom povijesti „Hrvatsko srce“ imalo je veliku ulogu u emancipaciji žena, u unapređenju njihova kulturnog i socijalnog života, kao i u buđenju svijesti o ravnopravnosti s muškarcima i borbi za pravo glasa žena.

U Samoboru je “Hrvatsko srce” osnovano 1999. godine, a prva predsjednica bila je Iva Grom koja je ovu funkciju obnašala sedam godina.

Na izbornoj skupštini početkom 2007. za predsjednicu je izabrana Mira Čebušnik, u studenom 2009. Marija Lindić, 2013. Zvjezdana Lacković, a na izbornoj skupštini 2018. godine za predsjednicu je ponovo izabrana Marija Lindić koja je i aktualna predsjednica.

Trenutačno su tri članice „Hrvatskog srca“ grada Samobora članice Gradskog vijeća, aktualna predsjednica ujedno je i predsjednica organizacije žena HSS-a Zagrebačke županije, a i predsjednica HSS-a Zagrebačke županije članica je ove organizacije.   

U Samoboru „Hrvatsko srce“ broji 320 žena koje aktivno sudjeluju u svim aktivnostima koje stranka provodi, a uključuju se i u druge akcije kao podrška humanitarnim projektima. Zalažu se za bolji položaj žena u društvu, zaštitu zdravlja, doma i obitelji te zaštitu tradicije i očuvanje narodnih običaja.

 

Trenutno rukovodstvo asocijacije:

  • Marija Lindić, predsjednica
  • Zdenka Velić, potpredsjednica
  • Dragica Kos, potpredsjednica
  • Marica Kožarec, tajnica
 

Galerija fotografija

 
 
 
  Asocijacije - Sve